TEMA: Fonden støtter løbende studerende, der rejser ud i verden som led i deres uddannelse

Et udlandsophold giver studerende mulighed for at kvalificere faglighed og personlig udvikling i et internationalt perspektiv.

Derfor uddeler Aage og Johanne Louis-Hansens Fond hvert år flere hundrede bevillinger til danske studerende, der rejser ud i verden som led i deres uddannelse.

Fonden støtter både udlandsophold i udlandet for sygeplejerskestuderende, studerende i klassisk musik samt kandidatstuderende indenfor humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, klassiske musiske fag samt tekniske fag.

  • TEMA: Studieophold i udlandet

Fakta

I 2018/19 uddelte Fonden knap 2,6 mio. kr. til i alt 275 studerende. Se den geografiske fordeling af de studerendes ophold ovenfor.

 

Du kan læse mere om Fondens uddelingspolitik, og om du opfylder kriterierne for støtte til udlandsophold her

Beretninger fra fem studerende

Quote
Francesco Barfoed

"I disse dage slutter det første år af mine kandidatstudier i Collaborative Piano ved The Juilliard School i New York. Studiet Collaborative Piano er fokuseret på, at man som klassisk pianist samarbejder med andre sangere og instrumentalister, og jeg har på Juilliard derfor haft rigtig mange muligheder for at møde, optræde og arbejde med andre musikere i verdensklasse. Hver dag består af øvning og undervisning fra tidlig morgen til sen aften. Mængden af musik—repertoire, som vi kalder det—man skal lære, er meget stor, og kravene til os er høje. Til gengæld har jeg fået mulighed for at spille på Juillards kendte scener så som Alice Tully Hall, som er en del af Lincoln Center på Manhattan."

Quote
Kathryn Larsen

"Det er ikke nemt at flytte til et andet land for at starte en uddannelse midt i en global pandemi, men takket være støtten fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har jeg kunne gøre det uden stress og problemer. På Technische Universiteit Delft i Holland har man mulighed for at vælge et fokuspunkt at studere, som man kan ændre, når man har lyst. Jeg har valgt Architecture and Heritage som fokus for mit første semester. Det handler om konservering og renovation med en tilknytning til kultur og nye udviklinger i byområder. På universitetet studerer bygningsingeniørstuderende og arkitekturstuderende sammen, så man får et indblik i hinandens funktion og proces."

Quote
Patrick Spangenberg

"Jeg læser en Master i International Affairs ved The George Washington University i Washington D.C. I løbet af mit første studieår har jeg hovedsagelig fokuseret på ”Economic Development” i Mellemøsten suppleret med enkeltfag indenfor området ”Conflict & Conflict Resolution”. Skolens campus ligger få skridt fra Det Hvide Hus, Verdensbanken og alverdens landes ambassader, hvilket giver rig mulighed for at deltage i studierelevante arrangementer og foredrag med internationale diplomater og politiske eksperter. Sideløbende med mit studie arbejder jeg for Syrian Emergency Task Force - en NGO med hovedsæde i Washington D.C., som driver flere humanitære initiativer i Syrien og samarbejder tæt med det amerikanske udenrigsministerium og kongressen."

Quote
Anne-Mette Damkjær

"I efteråret 2018 tog jeg til Paris for at læse en kandidat i international sikkerhedspolitik ved Sciences Po Paris. Det var vigtigt for mig, da jeg valgte min kandidatuddannelse, at udfordre mig selv fagligt. Valgte faldt derfor på Sciences Po både fordi det er et af verdens bedste universiteter inden for international politik, og fordi der udbydes en bred palette af fag. Det sidste gjorde det muligt for mig at specialisere mig i både diplomati og international folkeret samtidig. Overordnet gav mine år på Sciences Po mig mulighed for at lære af de bedste. Her er jeg blandt andet blevet undervist af verdens førende eksperter indenfor deres felt samt nuværende og tidligere politikere, diplomater og debatører. Som et led i uddannelsen brugte jeg fem måneder i praktik ved Europakommissionens Generalsekretariat i Bruxelles, hvor jeg fik lov at arbejde på kontoret for krisehåndtering i perioden, hvor COVID-19 for alvor gjorde indtog i Europa."

Quote
Gustav Nielsen

"Arkitektstudiet på Yale University er en arkitektuddannelse, hvor historien nærstuderes med henblik på skabelsen af fremtidens bæredygtige arkitektur og byer med udgangspunkt i nutidens samfund, teknologi og kultur. I løbet af mit første år på skolen har jeg lært mange fantastiske mennesker at kende; studerende, undervisere og praktiserende arkitekter fra hele verden. Jeg har stiftet indgående bekendtskab med amerikanske designtraditioner og den historiske udveksling med europæiske traditioner. Et helt afgørende projekt, som jeg har deltaget i over det seneste år, har været at designe boliger til to hjemløse familier i New Haven i samarbejde med den lokale non-profit organisation Columbus House."

Udlandsophold i tal 2018/2019

630 stk. ansøgninger

275 stk. bevillinger

2.597.900 kr. bevilget støtte

Udforsk relaterede temaer