TEMA: Værkerhvervelser

For at give et indblik i nogle af de værkerhvervelser Fonden har støttet, har vi her samlet et udvalg. Kunstværkerne herunder er alle erhvervet på auktion i perioden 2016 til 2018. Louis-Hansen Fonden har - enten alene eller sammen med andre bidragsydere - gjort det muligt for ansøger at opnå hammerslag.


  • TEMA: Værkerhvervelser
  • TEMA: Værkerhvervelser
  • TEMA: Værkerhvervelser
  • TEMA: Værkerhvervelser
  • TEMA: Værkerhvervelser

Fakta

Caspar David Friedrich “Efter Stormen”  fra 1817. Erhvervet af Statens Museum for Kunst med støtte fra flere bidragsydere. Louis-Hansen Fonden har støttet erhvervelsen af værket med 12.000.000 kr.

 

Vilhelm Hammershøi “Hvide Døre”  fra 1899.  Erhvervet af Ordrupgaard med støtte fra flere bidragsydere. Louis-Hansen Fonden har støttet erhvervelsen af værket med 4.383.000 kr.

 

C.W. Eckersberg “Udsigt gennem en Dør til løbende Figurer”  fra 1845. Erhvervet af Statens Museum for Kunst. Louis-Hansen Fonden har støttet den fulde erhvervelse af værket med 2.730.000 kr.

 

Jais Nielsen “Dreng med guldfisk”  fra 1915. Erhvervet af Øregaard Museum med støtte fra flere bidragsydere. Louis-Hansen Fonden har støttet erhvervelsen af værket  med 100.000 kr.

 

Pieter Claesz  ”Opstilling med skinke på tinfad samt røget sild, ølglas, kuvertbrød, sennepskrukke og rygeredskaber på et draperet bord” fra 1625 er et mesterligt og sanseligt opstillingsmaleri fra den nederlandske barokperiode. Med værket har Nivaagaard Malerisamling fået et rigtig godt eksempel inden for opstillingsgenren stilleben, som netop har manglet i samlingen, og som de gamle hollændere er særligt kendte for.
Erhvervet af Nivaagards Malerisamling med støtte fra flere bidragsydere herunder herunder Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet.
Louis-Hansen Fonden har støttet erhvervelsen af værket med 1.746.667 kr. samt været bidragsyder til erhvervelsen af en hollandsk barokramme til det flotte værk.

 

Opdateret 01.10.2018