TEMA: Fonden støtter løbende erhvervelser af kunstværker på auktioner

For at give et indblik i nogle af de værkerhvervelser Fonden har støttet, har vi her samlet et udvalg. Kunstværkerne herunder er alle erhvervet på auktion i perioden 2016 til 2020. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har – enten alene eller sammen med andre bidragsydere – gjort det muligt for ansøger at opnå hammerslag.

 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser
 • TEMA: Værkerhvervelser

Fakta

Pieter Claesz  ”Opstilling med skinke på tinfad samt røget sild, ølglas, kuvertbrød, sennepskrukke og rygeredskaber på et draperet bord” fra 1625. Et sanseligt stilleben fra den nederlandske barokperiode. Erhvervet af Nivaagards Malerisamling med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 1.746.667 kr.

 

Caspar David Friedrich “Efter Stormen”  fra 1817. Erhvervet af Statens Museum for Kunst med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 12.000.000 kr.

 

C. A. Jensen “Hans og Bolette Puggaards tre børn” fra 1827. Maleriet forestiller fætre og kusine til Johannes Hage, stifteren af Nivaagaards Malerisamling. Erhvervet af Nivaagaards Malerisamling med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 350.000 kr.

 

Martinus Rørbye “Portræt af maleren C. A. Lorentzen” fra 1827. Erhvervet af Nivaagaards Malerisamling med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 1.820.000 kr.

 

Martinus Rørbye “Parti af torvet i Amalfi” fra 1835. Erhvervet af Statens Museum for Kunst. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 1.500.000 kr.

 

C. W. Eckersberg “Udsigt gennem en Dør til løbende Figurer” fra 1845. Erhvervet af Statens Museum for Kunst. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet den fulde erhvervelse af værket med 2.730.000 kr.

 

P. C. Skovgaard “Sommerdag ved en dansk kyst” fra 1850. Erhvervet af Skovgaard Museet i Viborg med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 49.000 kr.

 

Bertha Wegmann “Portræt af Marie Triepcke” fra 1885 og “Interiør med markbuket, kunstnerens malerkasse, palet og en halv røget cigar” fra ca. 1882. Erhvervet af Den Hirschprungske Samling med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værkerne med 1.800.000 kr.

 

P. S. Krøyer “Bjerglandskab i gråvejr med figurer på en vej. Luchon’” fra 1886. Erhvervet af den Den Hirschsprungske Samling med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 81.000 kr.

 

Vilhelm Hammershøi “Hvide Døre”  fra 1899.  Erhvervet af Ordrupgaard med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 4.383.000 kr.

 

Jais Nielsen “Dreng med guldfisk”  fra 1915. Erhvervet af Øregaard Museum med støtte fra flere bidragsydere. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har støttet erhvervelsen af værket med 100.000 kr.

 

 

Opdateret 04.12.2020

Udforsk relaterede temaer