Christian d. 4.’s Børsbygning skal renoveres

Børsen, den markante bygning med Dragespiret på Slotsholmen i København, står snart over for en omfattende renovering, hvor bygningens originale nederlandske renæssanceudtryk skal genskabes.

 

Børsen blev opført i 1620’erne af Christian d. 4. og fungerede helt op til 1800-tallet som markedsplads med handelsboder. I 1880’erne blev bygningen udsat for en hårdhændet renovering, hvor man bl.a. fjernede de originale rødflammede mursten og nedbrudte sandstensfigurer og erstattede dem med andre stilarter.  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond støtter den udvendige renoveringen, som skal sikre vores fælles kulturarv, og omfatter nyt kobbertag samt en tilbageføring af facade og sandstensudsmykning til originalt 1600-tals udtryk.

  • Dansk Erhverv
Dansk Erhverv

Fakta

Projektejer: Dansk Erhverv

 

Bevillingsår: 2022

 

Fondens støtte: 25. mio. kr.

 

Fotos: Dansk Erhverv og Fotograf Thomas Illemann

 

FAKTA OM BØRSEN: Børsen på Slotsholmen i København er opført af Christian d. 4. ved arkitekterne Lorenz van Steenwinckel og Hans van Steenwinckel den yngre i perioden 1623-1640. Den 128 meter lange og 21 meter brede bygning fungerede som handelsbygning og varebørs op til 1800-tallet, og er en af de få bevarede danske bygninger med rod i renæssancen. Den ikoniske bygning prydes af et snoet tårnspir “Dragespiret”, som efter sigende beskytter huset mod fjender og brand.

 

 

Opdateret 27.04.2022

Udforsk relaterede temaer