Bevilling på 47,5 mio. kr. giver helt nyt liv til Thisted Museum

I sommeren 2023 åbner dørene til et nyt Thisted Museum, hvor mere end 100.000 udstillede genstande fortæller Thy’s historie fra stenalder til nutidens surfkultur.

I udstillingerne vil man bl.a. komme helt tæt på jernalderbønder, hvis hjem brændte ned for ca. 2000 år siden. Man kan også blive klogere på, hvordan man med Thys råstoffer og arbejdskraft har udviklet produkter, som nu er kendt på globalt plan. Og man kan opleve det spektakulære bronzealderfund ”Kallerupfundet”, der består af fire hestehoveder og en hornet mandsfigur. Genstandene dukkede for få år siden frem af jorden ved Kallerup i Thy, og har indtil nu har været udstillet på Nationalmuseet.

Det nye og stærkt udvidede museum etableres i 3 eksisterende bygninger i Jernbanegade i Thisted. Bygningerne samles af en ny indskudt kile, som giver nem adgang til alle udstillinger.

  • Nyt Thisted Museum
Nyt Thisted Museum

Fakta

Om Museet: Nyt Thisted Museum rummer 7 faste udstillinger, et pulterkammer til børn, et værksted til skoleelever, et særudstillingslokale og uden for, et gårdmiljø til museumsaktiviteter.

 

Projektejer: Museum Thy

 

Projekt: Etablering af Nyt Thisted Museum – erhvervelse af ejendommen i Jernbanegade samt bygningsrenovering og etablering af udstillinger.

 

Bevillingsår: 2018 og 2020

 

Fondens støtte: I alt 47,5 mio. kr. (henholdsvis 35 mio. kr. til bygningsrenovering og etablering af udstillinger og 12,5 mio. kr. til erhvervelse af ejendommen i Jernbanegade).

 

Fotos: Jens Kristian Vangsgaard og Diana Holm

 

Opdateret 15.06.2023

Udforsk relaterede temaer