Udstilling på Danmarks Forsorgsmuseum: De anbragte børn får ordet

I Danmark anslås det, at ca. 150.000 nulevende personer på et tidspunkt i deres opvækst har været anbragt udenfor hjemmet. Udstillingen ”ANBRAGT” på Danmarks Forsorgsmuseum fortæller historier om anbringelser på tværs af generationer, fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Det sker med udgangspunkt i en række anbragte børn og unges oplevelser fra en hverdag, hvor fysisk afstraffelse, smuglede breve og isolation ikke var noget særsyn.
Idealerne, værdigrundlaget og menneskesynet har ændret sig gennem tiden, men betydningen og konsekvenserne af en anbringelse har til enhver tid været omsiggribende for børnene. ”ANBRAGT” omfatter to faste udstillinger – én til unge og voksne og én til børn i alderen 8-12 år.
Se filmen om projektet, hvor du møder Peer Balken, tidligere anbragt, som guider Lars Mikkelsen, skuespiller og ambassadør for museet, rundt i udstillingen.

 

    print image
print image

Fakta

Projektejer: Danmarks Forsorgsmuseum under Svendborg Museum.

 

Samarbejdspartnere: Udviklingen af den permanente udstilling ‘Anbragt’ er sket i samarbejde med designberauet Torden & Lynild samt Foreningen De Anbragtes Vilkår.

 

Fondens støtte til udstillingen i 2023: 5.250.000 kr.

 

Fotos og film: Danmarks Forsorgsmuseum: Anders Mielcke Grønbæk og Jeppe Wichmann Rasmussen

 

Opdateret 10.05.2024

Udforsk relaterede temaer