Udstilling på Nivaagaards Malerisamling: Sofonisba - Historiens glemte mirakel

Sofonisba – Historiens glemte mirakel på Nivaagaards Malerisamling er den første soloudstilling med den største kvindelige renæssancemaler, Sofonisba Anguissola (ca. 1532-1625).

Den unge, talentfulde adelsfrøken fra Cremona i Norditalien blev på sin fars initiativ, og helt usædvanligt for tidens unge kvinder, uddannet maler. Hendes lyslevende og detaljerige portrætter skilte sig ud, og hun opnåede tidligt et ry som ‘et mirakel’. Sofonisba modtog undervisning af Michelangelo, malede på bestilling for pave og fyrster og hendes ikoniske små selvportrætter blev samleobjekter.

Sofonisba Anguissola var en mønsterbryder og en sjælden rollemodel for sin tid. Siden gik hun i glemmebogen i takt med, at kvinder særligt i 1800-tallet blev skrevet ud af kunsthistorien.
Nivaagaards Malerisamling ejer et af Sofonisbas vigtigste hovedværker og bringer 20 af hendes malerier sammen fra hele verden i udstillingen, der bidrager til at skabe fornyet internationalt fokus på historiens glemte kvinder i kunsthistorien.

  • Nivaagaards Malerisamling
Nivaagaards Malerisamling

Fakta

Projektejer: Nivaagaards Malerisamling

 

Projekt: Realisering af udstillingen ”Sofonisba Anguissola – Historiens glemte mirakel”

 

Bevillingsår: 2021

 

Fondens støtte: 4.150.000 kr.

 

Støtte gennem årene: Fonden har gennem en årrække støttet Nivaagaards Malerisamling med over 36 mio. kr.

 

Foto: David Kahr

 

 

Opdateret 03.11.2022

Tilbage til projekter
Udforsk relaterede temaer